ЗСУ
13.05.2024 08:38

Командир підрозділу розвідки Збройних Сил України Денис Ярославський описав ситуацію в місті Вовчанськ Харківської області й поділився своїм баченням причин швидкого просування ворога на цій ділянці.

Його допис з місця подій з'явився у мережі Facebook.

"Вовчанськ... складно. Сьогодні ударна аеророзвідка 57-ї бригади зупинила просування "Шторм Z", бригадна арта спрацювала чудово і добила роту Z разом з їхньою технікою вогневої підтримки. Але ворог стягує резерви. Почалися вуличні бої, місто оточують. Кажу це тому, що ми можемо загинути і правду ніхто не почує. А навіщо тоді все?!" - йдеться у дописі.

Денис Ярославський зазначає, що на цій ділянці фронту не було першої лінії фортифікацій і мін.

"Ворог вільно увійшов у сіру зону, по всій лінії кордону, яка в принципі не повинна була бути сірою!", - обурюється військовий. - "За 2 роки на українському кордоні повинні були стояти бетонні укріплення в мінус 3 поверхи! А не було навіть мін. Ми приходимо до думки, що це або шалене злодійство, або навмисний саботаж", - наголосив Ярославський.

Він зазначив, що через відсутність фортифікацій знову ЗСУ втрачають людей та території, як це було у 2022 році.

"Знаю, що 125 ТРО, які покинули позиції, вже дає розклад про те, що їм впарювали на підпис акти приймання передачі фортифікацій, які навіть на 30% були не готові як завершене будівництво. Сподіваюся, що винні понесуть покарання", - додав командир.

"За нашими даними, у Вовчанську залишається до 500 людей", - повідомив 12 травня о 14:47 начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як він заявив, за останню добу кількість масованих артилерійських та авіаударів збільшилася.

"Вовчанськ, Липці і всі пункти північного прикордоння - практично цілодобово під ворожим вогнем. Ситуація складна. За сьогодні надійшла інформація про двох постраждалих у Липцях та Вовчанську - жінка 46 років та чоловік 74 років", - зазначив Синєгубов.

Кількість населених пунктів, де тривають активні бойові дії – збільшилася.

Нагадаємо, російські Телеграм-канали розповсюджують недостовірну інформацію про зникнення керівництва Харківської області.