ISW: Російські дрони можуть проникати глибоко в український тил

Дрони, які використовують російські окупаційні війська, можуть залітати глибоко в український тил та проводити там розвідку, адже Україні не вистачає перехоплювачів протиповітряної оборони.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські війська можуть проводити розвідку за допомогою безпілотників у глибокому українському тилу через відсутність в Україні перехоплювачів ППО", — йдеться у звіті.

Оскільки Україна була змушена взяти під контроль скорочення поставок зенітно-ракетних комплексів, це дозволило російським розвідувальним безпілотникам більш вільно літати в тилові райони України, в тому числі над Харковом. Окрім цього, така ситуація спряла оптимізації розвідувально-вогневого комплексу окупантів.

Королівський об'єднаний інститут оборонних досліджень (RUSI) ще 14 травня заявив, що зменшення поставок перехоплювачів ППО змушує Україну все частіше приймати складні рішення щодо розгортання ППО на критично важливих об'єктах інфраструктури в тилових районах або на прифронтових територіях.

RUSI зазначив, що добре забезпечені українські сили раніше були здатні обмежити російські розвідувальні можливості на більшій частині повномасштабного вторгнення.

"Українські сили потребують перехоплювачів протиповітряної оборони, які постачаються Заходом, щоб знищувати російські розвідувальні безпілотники в тилу і на передовій, а також розгромити оптимізовану російську ППО, яка забезпечує тактичне просування російських військ уздовж фронту", — наголосили аналітики ISW.

Нагадаємо, Росія, можливо, готується до великого наступу найближчими тижнями. При цьому помітним стало скупчення невеликих підрозділів окупантів поблизу Сумської області.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости