Вночі росіяни атакували 2 об'єкти енергетичної інфраструктури України

Сьогодні вночі, 18 травня, російські окупанти атакували 2 об'єкти енергетичної інфраструктури у східному та центральному регіонах країни. Про це повідомляє Укренерго.

У відомстві наголосили, що обійшлося без постраждалих, а споживачі не знеструмлювалися. Енергетики працюють над відновленням.

Зазначимо, що у вечірньому зверненні до українців Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що після російських ударів наша енергетика втратила суттєву частину генерації, потрібен час на відновлення.

"Потрібно багато зусиль для подальшої розбудови енергетики – нової енергетики, яка буде здатна працювати попри загрози російського терору. Плюс уже готуємось до наступного опалювального сезону, і це передбачає, зокрема, планові ремонти та підготовку атомної генерації. Тому зараз знову є потреба в дуже раціональному, продуманому споживанні електрики. І на рівні уряду, і на рівні обласної та місцевої влади, від енергетичних компаній має бути забезпечено повне інформування суспільства про те, як відбуваються зараз відключення електрики, коли є пікове навантаження та чому потрібне свідоме ставлення кожного й кожної до споживання", - сказав Зеленський.

Ми писали, що Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Вчора ввечорі Укренерго повідомило, що сьогодні, 18 травня, по всій території України з 19:00 до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Обмеження для побутових споживачів не прогнозуються.

Причина обмежень – наслідки ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. Через пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атак.

Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости