Денис Шмигаль
17.05.2024 16:15

Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - сказав очільник уряду.

За його словами, один з ключових елементів посилення енергетичної стійкості - це енергоефективність.

Шмигаль додав, ОСББ можуть отримати компенсацію від Фонду енергоефективності за встановлення сонячних електростанцій та теплових насосів для опалення.

«Важливо, що це гранти в розмірі до 2 млн гривень. Тобто держава дає кошти, аби люди покращували умови свого енергозабезпечення. Місцева влада має також активно включатися в усі ці процеси», — наголосив прем’єр.

Нагадаємо, сьогодні ввечері,17 травня, в Україні запровадять відключення світла за графіками, які ймовірно, почнуть діяти з 19:00

Відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.