"Прибудуть швидко": на дороги України повертаються патрульні на велосипедах та мотоциклах

В Україні розпочався сезон вело- та мотопатрулів. За порядком слідкуватимуть 160 вело- та майже 50 мотопатрульних, повідомляє Національна поліція України.

Як зазначається, патрульні на велосипедах та мотоциклах мають можливість швидко прибувавати у важкодоступні місця та легко оминати затори.

Вони будуть забезпечувати публічну безпеку в місцях найбільшого скупчення людей, зонах відпочинку, парках, скверах, на набережних, у центральних частинах міст та інших місцях, куди важко швидко дістатись на автомобілі.

Нагадаємо тепер поліцейські мають право перевіряти військовий квиток, затримувати військовозобов'язаних та доставляти їх до ТЦК, а також вносити дані щодо ухилянтів до баз даних.

Зазначимо, що норми закону передбачають, що чоловіки 18-60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ, пред'являти його на вимогу не лише ТЦК.

Зазначимо, що 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити облікові дані у територіальних центрах комплектування. Зокрема, надати актуальні номер телефону, e-mail та адресу проживання. Зробити це треба протягом наступних 60 днів. Дедлайн - до 16 липня включно. Інакше настає адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку - штраф від 17 000 гривень.

Уточнити дані можна як під час особистого візиту до ТЦК чи Центру надання адміністративних послуг, так і через мобільний додаток електронного кабінету Резерв+. Цікаво, що Резерв+ не згадується у жодному нормативно-правовому акті, який оприлюднював Кабмін.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону заявила, що в Україні планують додати функцію електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов'язаних у додаток Резерв+. Вона розповіла, як користуватись електронним кабінетом.

Крім того, в Україні запрацювала електронна черга для запису в ТЦК. Наразі програма тестується, тому працює лише в деяких регіонах країни.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости