Е-черга
18.05.2024 16:24

В Україні запрацювала електронна черга для запису в ТЦК. Наразі програма тестується, тому працює лише в деяких регіонах країни. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Розпочинаємо тестування нового сервісу від Міноборони - електронної черги до ТЦК та СП", - повідомили в Міноборони.

За даними міністерства, попередній запис вже можливий в 19 ТЦК. Наразі тестування відбувається в окремих центрах Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Сум, Вінниці, Кропивницького.

Повний перелік закладів, куди можна записатись за допомогою електронної черги можна знайти за посиланням.

Як записатись до е-черги

Виберіть ТЦК та СП, в якому ви перебуваєте на обліку або за місцем вашої актуальної реєстрації.
Введіть ваші персональні дані для запису.
Підтвердьте номер телефону.
Отримайте повідомлення з датою та часом вашого візиту.

Це лише початок, і надалі дана послуга буде доступна все більшій кількості ТЦК.

Нагадаємо, сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити облікові дані у територіальних центрах комплектування. Зокрема, надати актуальні номер телефону, e-mail та адресу проживання. Зробити це треба протягом наступних 60 днів. Дедлайн - до 16 липня включно. Інакше настає адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку - штраф від 17 000 гривень.

Уточнити дані можна як під час особистого візиту до ТЦК чи Центру надання адміністративних послуг, так і через мобільний додаток електронного кабінетуреєстрація - добровільна. Повісток у е-кабінеті не буде.