Сьогодні графіки відключень світла в Україні почнуть діяти раніше

Сьогодні, 22 травня, графіки погодинних відключень електропостачання почнуть діяти раніше, повідомляє "Укренерго" у Telegram-каналі.

Графіки погодинних відключень світла для промислових, а також побутових споживачів по усій території України почнуть діяти з 19:00.

Зазначимо, що перед цим, очікувалось, що вони діятимуть з 20:00.

Причина перенесення полягає у збільшенні хмарності, яка заважає роботі СЕС.

"Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується", - йдеться у повідомленні.

Ми писали, що Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости