Українцям пояснили, що буде з військовозобов'язаним після реєстрації в "Резерв+"

Після того, як військовозобов'язаний зареєструвався в застосунку "Резерв+" і оновив свої дані, його викличуть до ТЦК і СП за повісткою або в інший спосіб. Про це розповіла речниця Дніпропетровського обласного Територіального центру комплектування Альона Кузіна в інтерв'ю для "11 каналу".

Спікер Дніпропетровського обласного ТЦК Олена Кузіна заявила, що мобільні блокпости з поліцією і представниками ТЦК у містах створюють для інформування громадян і перевірки документів.

За її словами, якщо людина зареєструвалася, оновила дані, а потім видалила застосунок із телефона, то дані все одно залишилися в реєстрі.

Вона також зазначила, що мобільні блокпости з поліцією та представниками ТЦК у містах створюють для інформування громадян і перевірки документів.

Що стосується мобілізації та уточнення даних, то військово-лікарську комісію людина проходить у цивільних лікарів. Спочатку людина проходить ВЛК, потім цивільними лікарями визначається ступінь придатності або непридатності людини, після чого людина мінімум 30 днів проходить базову військову підготовку. А якщо в людини є певні здібності, то вона може ще й за кордоном повчитися або на сержантських курсах.

Зазначимо, що 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити облікові дані у територіальних центрах комплектування. Зокрема, надати актуальні номер телефону, e-mail та адресу проживання. Зробити це треба протягом наступних 60 днів. Дедлайн - до 16 липня включно. Інакше настає адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку - штраф від 17 000 гривень.

Уточнити дані можна як під час особистого візиту до ТЦК чи Центру надання адміністративних послуг, так і через мобільний додаток електронного кабінету Резерв+.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону заявила, що в Україні планують додати функцію електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов'язаних у додаток Резерв+. Вона розповіла, як користуватись електронним кабінетом.

Крім того, в Україні запрацювала електронна черга для запису в ТЦК. Наразі програма тестується, тому працює лише в деяких регіонах країни.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости