В Україні розпочали "звільняти" засуджених, які виявили бажання воювати

В Україні розпочали "звільняти" засуджених, які виявили бажання воювати, повідомляє "Инсайдер UA".

Так, наприклад, 2 дні тому суд у Хмельницькій області звільнив півсотні засуджених, більшість із яких засуджено за крадіжки. Після набуття чинності рішення, представники Нацгвардії доставлятимуть їх до ТЦ та СП для укладання контракту та проходження військової служби у визначеній для них військовій частині.

Крім того, суд встановив над ними адмін нагляд строком на один рік, який здійснюватимуть командири військової частини, де ті проходитимуть військову службу за контрактом.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених. Це сталося у п'ятницю, 17 травня. Закон № 11079-1 опублікований на сайті Верховної ради.

Згідно з документом, деякі категорії засуджених та ув'язнених в Україні зможуть на добровільній основі піти на службу в армію. Це буде служба за контрактом під час воєнного стану.

Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які погодять підписати контракт. Проте мобілізуватися до армії зможуть не всі. Рішення ухвалює суд.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости