Відключення світла в Україні 25 травня: енергетики назвали час

Сьогодні, 25 травня, обмеження споживання електроенергії можливе у вечірні пікові години. Про це повідомляє Міненерго.

"Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Румунії та Польщі. Також застосовувалися графіки погодинних відключень споживачів. Їхнє застосування можливе сьогодні з 20:00 до 22:00", - йдеться у повідомленні.

У Міненерго розказали, що вчора на Донеччині та Харківщині вимикались повітряні лінії обленерго, внаслідок чого знеструмлювалися побутові споживачі. В районах ведуться бойові дії.

Зазначається, що у Полтавській області з технологічних причин відключалась повітряна лінія обленерго, в результаті знеструмлювалися підстанції в Полтавській та Харківській областях, а також підключені до них побутові споживачі. Впродовж короткого часу споживачів заживили.

На Сумщині також з технологічних причин відключалась повітряна лінія обленерго. Внаслідок цього знеструмлювалися підстанції у Харківській області. Без світла залишалися побутові споживачі. Їх заживлено.

Ми писали, що Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости