Українцям нагадали, як бути на зв’язку під час відключень електроенергії

Російські військові регулярно атакують енергетичні об'єкти в Україні, що призводить до відключень електроенергії та порушень зв'язку. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадує українцям, як залишатись на зв'язку навіть під час відключень.

Так, у відомстві зазначили, що залишатися на зв’язку можна за допомогою національного роумінгу.

Скористайтесь національним роумінгом

1. Для цього відключіть автовибір мережі. Для Android це «Налаштування» – «Мобільна мережа» (чи «Підключення») – «Оператор». Для IOS – «Параметри» – «Стільникові дані» – «Вибір мережі».

2. Знайдіть та оберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL.

3. Якщо підключитися не вдалося, спробуйте ще раз або виберіть іншу мережу.

4. Перевірте можливість вихідного дзвінка або SMS.

Завантажте мапу «Пунктів незламності»

Так ви завжди знайдете найближче місце, де можна зарядити телефон, підключитися до інтернету або зробити телефонний дзвінок. Завантажити мапу можна у застосунку Дія.

Ми писали, що Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости