Українців попередили про небезпечну "грошову допомогу"

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України попередило громадян у Телеграм про чергову шахрайську схему.

Зазначається, що на месенджери українців надходить розсилка від нібито «Ощадбанку» або інших українських банків про можливість отримати грошову допомогу. Представники «Ощадбанку» попереджають, що таких виплат насправді банк не здійснює.

«Нагадуємо, банк ніколи не запитує інформацію про номер картки, CVV картки. В жодному разі не можна переходити за посиланням у таких повідомленнях і вводити дані своїх карток. Це може призвести до втрати коштів з рахунку», — зазначають в «Ощадбанку».

У разі отримання підозрілих листів, дзвінків або SMS-повідомлень телефонуйте до Контакт-центру «Ощадбанку» за номером телефону: 0 800 210 800 або до Контакт-центру свого банку.

Нагадаємо, кіберполіція повідомляє про нову шахрайську схему, яка полягає у виманюванні грошей від пенсіонерів від імені держустанов через телеграм-канали. Зловмисники створюють такі канали, використовуючи символіку державних установ, та пропонують отримати неіснуючі соціальні послуги.

Крім того, пресслужба "Укренерго" попереджає українців, що шахраї створюють фейкові Telegram-канали "Укренерго", аби дезінформувати громадян щодо графіків відключень світла.

Зазначимо, що Кіберполіція також попереджає українців, що у месенджері Telegram набув популярності фішинг під виглядом голосування.

Також ми писали, що курсантка з Дніпра зареєструвалася на сайті знайомств під чоловічим ім'ям та виманила в іншої дівчини 800 000 грн.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости