Тепер у ТЦК можна просто зателефонувати: чоловікам дали “золотий” номер телефону

У зв’язку з війною, що триває в Україні, мобілізація залишається актуальною темою для багатьох громадян. Багато людей хочуть дізнатися, як вона проходить, хто підлягає заклику, що робити у разі отримання повістки і куди звертатися за допомогою, але бояться приходити до військкоматів для отримання інформації. І для таких зробили виняток.

Докладніше про те, що тепер у ТЦК можна зателефонувати, інформує Черновецький обласний ТЦК та СП у мережі Facebook.

1. Де можна дізнатися інформацію про мобілізацію?

2. Хто підлягає мобілізації?

Мобілізації підлягають придатні для військової служби чоловіки віком від 18 до 60 років.

Існують певні категорії громадян, які можуть бути звільнені від мобілізації:

3. Що робити, якщо я отримав повістку?

Якщо ви отримали повістку, необхідно з’явитись у ТЦК та СП у вказаний час. З собою необхідно взяти паспорт, військовий квиток (за наявності) та інші документи, що підтверджують ваше право на звільнення від мобілізації (якщо є).

У ТЦК та СП вам буде проведено медичну комісію, яка визначить вашу придатність до військової служби. Якщо ви визнані придатними до служби, вас можуть мобілізувати та відправити у військову частину.

4. Що робити, якщо я не можу з’явитися на порядку денному?

Якщо ви не можете з’явитися на порядку денному з поважної причини (хвороба, смерть близького родича, стихійне лихо), необхідно надати до ТЦК та СП відповідні документи. В іншому випадку вам може загрожувати адміністративна чи кримінальна відповідальність.

Раніше повідомлялося, що на Сумщині чоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації.

Раніше повідомлялося, що у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости