ТЦК
11.05.2024 12:42

На Сумщині стався жахливий випадок - 55-річний чоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації. Родичі чоловіка з міста Шостки Сумської області звинувачують військових з ТЦК у протиправних діях. Вони стверджують, що чоловіка таємно відвезли з Сум до Харкова, де він два рази втратив свідомість й потрапив до реанімації. Після розголосу в ТЦК заявили, що триває перевірка події, передає ТСН.

Родина потерпілого розказала, що чоловік прийшов проходити медкомісію, як законослухняний громадянин, але у відповідь зіткнувся з невтішними реаліями.
На ВЛК навіть не поміряли тиск.

"Під час проведення комісії зроблено кардіограму, де зʼясувалось, що на серці рубці. Зателефонували сімейному лікарю, яка повідомила, що з високою вірогідністю громадянин переніс інфаркт та обовʼязково потрібно пройти УЗД серця. Останні 3 роки почав підвищуватися тиск, з гіпотоніка переріс в гіпертоніка. Крім того, є проблеми зі спиною з тридцяти років. При зміщенні дисків відмовляють ноги", — розповіла дружина 55-річного чоловіка.

Сімейний терапевт порадила дообстеження, але ВЛК навіть не поміряли тиск та сказали, що чоловік може служити.

Після цього постраждалий отримав нову повістку й мав їхати до навчального центру в Сумах, але його привезли до Харкова, де йому стало зле.

За даними родини, ТЦК обіцяли доправити його до м. Шостка, але автобусом повезли до Гончарівська (північ Чернігівської області). Тут він ще раз втратив свідомість, і в такому стані його доправили до лікарні м. Конотопа, в якій він потрапив до реанімації.

У лікарні він опинився без супроводжувальних документів. Представники Шосткинського ТЦК та СП навіть не повідомили родині, що людина в реанімації м. Конотоп.

Зараз справу передано до ДБР, а на випадок відреагувала народна депутатка Ірина Фріз, якій родина надіслала запит.

“Черговий кричущий випадок протиправних дій представників ТЦК та СП, в даному випадку Шосткинського районного, та питання потерпілих — куди звертатись у разі вчинення таких порушень. Відповідь одна — одразу звертайтесь в ДБР. Не зволікайте. Робіть інформаційно відомими всі випадки та всіх причетних щодо скоєння протиправних дій, щоб не допустити створення протизаконної системи”, — написала вона у Фейсбуці.

В Сумському ОТЦК, коментуючи ситуацію, нам розповіли, що наразі триває перевірка.

Раніше повідомлялося, що у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Також ми писали, що 7 травня у Закарпатській області працівники місцевого ТЦК затримали футболіста Миколу Сираша з ФК «Хуст» прямо на вокзалі та доставили до військкомату. За повідомленням самого клубу, зв'язок з гравцем відсутній.

Нагадаємо, на території Криворізького Саксаганського територіального центру комплектування ТЦК та соціальної підтримки, 5 травня, на Великдень, внаслідок раптового різкого погіршення стану помер військовозобов'язаний.