ЗСУ
08.05.2024 12:53

На території Криворізького Саксаганського територіального центру комплектування ТЦК та соціальної підтримки, 5 травня, на Великдень, внаслідок раптового різкого погіршення стану помер військовозобов'язаний.

У ТЦК зазначили, що різке погіршення здоров’я загиблого супроводжувалось ознаками епілептичного нападу. Чоловіку одразу викликали швидку допомогу й надавали домедичну допомогу до прибуття лікарів.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

За попередніми результатами розтину чоловіка, який помер у ТЦК, причиною смерті могло стати випадкове отруєння невідомою хімічною речовиною.

Документ

Отруєння

"Мати померлого чоловіка зазначає, що син ніколи не мав жодних нападів і вона не вірить, що син помер від епілепсії, як заявляли спочатку в ТЦК", - зазначає Україна 24/7.

За процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону розпочато кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службовими особами Саксаганського РТЦК та СП м. Кривий Ріг службових повноважень, що призвело до смерті мобілізованого (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Наразі у кримінальному провадженні сплановано проведення першочергових слідчих (розшукових) дій та призначено судові експертизи. Слідство триває. Досудове розслідування здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Дніпрі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава.

Через повномасштабну агресію Росії, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років, які отримують повістки. Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію №10449.

Усі чоловіки, громадяни України, віком з 18 до 60 років мають прийти до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, щоб оновити свої військово-облікові дані.

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко розповіла, як користуватись електронним кабінетом військовозобов'язаного.

Деякі українці уникають повісток та попереджують один одного у соцмережах, де перебувають співробітники ТЦК. Хмельницький ТЦК у Facebook попереджає, що за поширення інформації у соціальних мережах та спільнотах щодо пересування співробітників ТЦК під час виконання роботи загрожує кримінальна відповідальність.

Українцям пояснили, що співробітники Національної поліції доставляють громадян до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), якщо вони оголошені в розшук.