ВЛК
07.05.2024 12:09

На території Криворізького Саксаганського територіального центру комплектування ТЦК та соціальної підтримки, 5 травня, на Великдень, внаслідок раптового різкого погіршення стану помер військовозобов'язаний. Про це повідомляє Дніпропетровський обласний ТЦК та СП в Facebook.

Коменти

Цю новину вже обговорюють у соцмережах.

У ТЦК зазначили, що різке погіршення здоров’я загиблого супроводжувалось ознаками епілептичного нападу. Чоловіку одразу викликали швидку допомогу й надавали домедичну допомогу до прибуття лікарів.

"Співробітники патрульної поліції, які прибули за викликом, констатували біологічну смерть без ознак фізичного впливу", - йдеться у повідомленні.

За фактом смерті військовозобов'язаного тривають слідчі дії, у зв'язку з чим громадськість закликають утриматись від емоційних, а також неперевірених суджень й заяв.

Зазначимо, що це не перший випадок. Лише нещодавно один із військовозобов’язаних також помер у дорозі до навчального центру на Закарпатті. Як розповіли в Закарпатському обласному ТЦК, причиною смерті також був епілептичний приступ.

Нагадаємо, українцям повідомили, з якими хворобами їх можуть мобілізувати.

Через повномасштабну агресію Росії, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років, які отримують повістки. Нещодавно в Україні ухвали закон про мобілізацію.

В Україні зростають черги до ТЦК, але є нюанс - це не є добровольці чи ті, хто отримав повістку, а переважно люди, які мають відстрочку від мобілізації або ж бронювання. Більша частина тих, хто зараз стоїть у чергах - це військовозобов’язані, які мають або підстави для відстрочки, або підстави для бронювання.

Військовозобов’язаним українцям повідомили, як оновити свої дані, не відвідуючи ТЦК. Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко розповіла, як користуватись електронним кабінетом військовозобов'язаного.