Bild: Україна використовувала Patriot для удару по Росії – порушено домовленості

Німецька газета Bild стверджує, що Україна нібито порушила домовленість із західними союзниками про неприпустимість ударів по Росії. Українські війська нібито використовували систему Patriot.

Джерела Bild не уточнюють, яку саме ціль було уражено ракетами з комплексу Patriot. Цей удар викликав невдоволення США та Німеччини. Джерело видання повідомило, що обидві країни пригрозили Україні припиненням військових поставок у разі повторення подібних інцидентів.

США неодноразово заявляли, що виступають проти використання своєї зброї для атак на Росію. Однак у середині травня міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс повідомив, що Лондон дозволив Києву атакувати Крим, оскільки півострів є частиною української території. Слідом за цим генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що підтримує зняття обмежень на удари України по російській території західною зброєю.

28 травня глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що вважає такі удари законними, якщо вони будуть пропорційними.

Нагадаємо, Білорусь розпочала спільні навчання авіації та протиповітряної оборони з Росією. Українські розвідники стежать за діями військових обох країн, щоб оцінити рівень загрози для України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости