Правоохоронці розкрили масштабну систему катування в'язнів у тюрмах України

Правоохоронці розкрили масштабну систему катування в'язнів у тюрмах. Співробітникам колонії в Полтавській області висунули підозри. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Під час розслідування були викриті численні факти знущань та побиття ув'язнених у колоніях. Жертвами були майже всіх, хто потрапляв до тюрем.

"Новоприбулим погрожували поселенням серед "відторгнутих загалом" в’язнів та били до тих пір, поки не ламали волю й примушували беззаперечно виконувати будь-які вказівки. Наразі перевіряється інформація навіть про факти смерті від побоїв", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, після прибуття до колонії в'язні проходили жорстку процедуру приймання, їх змушували прибирати підлогу, знімаючи вказаний процес на відеокамеру. У разі відмови жертв били руками, ногами, гумовими кийками, палицями, викручували руки тощо. Зафіксовано факт населення понад 200 ударів одному із засуджених.

ДБР отримало відео, де зафіксований момент завдання тяжких тілесних ушкоджень одному з новоприбулих в'язнів "Божковської виправної колонії".

ДБР зазначає, що викрило численні факти катування ув’язнених у низці регіонів України. Чотирьом службовцям Державної установи "Божковська виправна колонія (№16)" у Полтавській області оголосили підозри за ч. 2 ст. 127 (катування) КК України.

Чиновникам колонії, яким оголосили підозри, загрожує до 10 років за ґратами. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що в Україні розпочали "звільняти" засуджених, які виявили бажання воювати.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених. Це сталося у п'ятницю, 17 травня. Закон № 11079-1 опублікований на сайті Верховної ради.

Згідно з документом, деякі категорії засуджених та ув'язнених в Україні зможуть на добровільній основі піти на службу в армію. Це буде служба за контрактом під час воєнного стану.

Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які погодять підписати контракт. Проте мобілізуватися до армії зможуть не всі. Рішення ухвалює суд.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости