Польща підняла військові літаки через атаку РФ на Україну

В ніч на 1 червня Польща зафіксувала інтенсивну активність дальньої авіації РФ, пов'язану повітряною атакою території України ракетами та підняла в повітря авіацію. Про це повідомило Оперативне командування збройних сил Польщі.

"У повітряному просторі працюють літаки Польщі та союзників, через що може бути через підвищений рівень шуму, особливо у південно-східній частині країни", - попереджали військові.

Це була довга та напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі. Масований ракетний удар дальньої авіації РФ охопив усю територію України, включаючи області, що межують із Польщею.

Після зменшення рівня загрози польські винищувачі повернулися на вихідні позиції. Збройні сили Польщі стежать за ситуацією на території України та перебувають у постійній готовності забезпечити безпеку польського повітряного простору, зазначили у відомстві.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня українцям було не до сну. По всій країні лунали сирени тривоги. Вибухи чули у Запорізькій та Закарпатській обл., на Київщині, Хмельниччині, Дніпропетровщині, Вінниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Харківщини.

На Вінниччині через падіння уламків «шахеда» сталася пожежа на обʼєкті критичної інфраструктури. Російські терористи атакували енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області. Є постраждалі.

У Запоріжжі після нічної атаки РФ тимчасово перекрито рух Дніпровською ГЕС. Шість крилатих ракет влучили у три обʼєкти критичної інфраструктури у Львівській області. Є руйнування.

Російські терористи атакували базу відпочинку на Харківщині, поранені діти та вагітна жінка.

Як повідомляє ДТЕК, ворог обстріляв дві наші ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки. Це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці.

Усього ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости