Обстріл
01.06.2024 09:41

Вночі росіяни масовано атакували Запоріжжя. Поцілили в один із обʼєктів енергетичної інфраструктури. Є руйнування, повідомляє голова Запорізької ОВА Іван Федоров у Телеграм.

Він зазначив, що пошкоджені понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери. Люди не постраждали.

"Також тимчасово перекрито рух Дніпровською ГЕС. Обʼїзд здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район", - проінформував Іван Федоров.

Впродовж доби окупанти 546 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 12 населених пунктів.

Як інформує Іван Федоров, ворог завдав ракетних ударів по обласному центру та наніс авіаційний удар по Новоандріївці.

230 БпЛА різної модифікації атакували Червонодніпровку, Гуляйполе, Малу Токмачку, Левадне, Роботине, Малинівку та Новоандріївку.

18 обстрілів з РСЗВ накрили Роботине, Малу Токмачку та П'ятихатки.

291 артобстріл завдано по території Червонодніпровки, Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Степногірська, Дорожнянки, Левадного, Малинівки та Нестерянки.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня українцям було не до сну. По всій країні лунали сирени тривоги. Вибухи чули у Запорізькій та Закарпатській обл., на Київщині, Хмельниччині, Дніпропетровщині, Вінниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Харківщини.

На Вінниччині через падіння уламків «шахеда» сталася пожежа на обʼєкті критичної інфраструктури. Російські терористи атакували енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області. Є постраждалі.

Російські терористи атакували базу відпочинку на Харківщині, поранені діти та вагітна жінка.

Як повідомляє ДТЕК, ворог обстріляв дві наші ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки. Це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці.

Усього ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА.