Глава МЗС Італії підтвердив надання Україні системи ППО SAMP/T

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні підтвердив, що його країна планує передати Україні другу систему протиповітряної оборони SAMP/T.

Про це він заявив на Radio1, пише Repubblica.

Таяні зазначив, що Італія справді готує ще один пакет військової допомоги Україні, а проте наголосив: як і в попередні рази, його вміст залишиться конфіденційним.

Водночас, за словами міністра, про те, що Україна просила SAMP/T, не було таємницею.

«Ми працюємо над цим, ми тільки сказали, що не будемо посилати військових в Україну і що італійська зброя не може бути використана [для ударів по] росії», — наголосив Таяні.

Reuters із посиланням на анонімне джерело 3 червня повідомило, що Італія може надіслати в Україну ще одну систему ППО SAMP/T, яка зараз перебуває в Кувейті. Таке рішення пов’язане з проханням Києва надати більше систем ППО для захисту від російських атак.

Раніше у березні італійський уряд повідомив Словаччині, що забере свою систему протиповітряної оборони SAMP/T, яку надали замість американських Patriot. Там пояснили, що «вона потрібна в іншому місці».

Система SAMP/T, або MAMBA — це франко-італійська батарея, яка може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 із них одночасно. Це єдина система європейського виробництва, здатна перехоплювати балістичні ракети.

Цей наземний зенітно-ракетний комплекс призначений для протиповітряного захисту механізованих підрозділів, а також протиповітряного прикриття важливих стаціонарних об’єктів від масованого нападу широкого класу повітряних цілей.

Нагадаємо, у Ізраїлі на півночі важка ситуація через численні пожежі, які виникли після масових обстрілів прикордонних територій з боку проіранського терористичного угруповання "Хезболла". Терористи навмисно обстрілюють пожежонебезпечні території, щоб викликати полум'я.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости