Повітряні сили: Частину F-16, які отримає Україна, зберігатимуть на іноземних базах

Частину винищувачів F-16, які Україна отримає від західних союзників, зберігатимуть на іноземних базах. Начальник авіації командування Повітряних сил Збройних Сил України Сергій Голубцов заявив в інтерв'ю Радіо Свобода, що це необхідно для того, щоб убезпечити літаки від російських атак.

"Є певна кількість літаків, які будуть зберігатися на безпечних авіабазах, не в Україні, для того, щоб вони тут не були мішенями. І це буде наш резерв в разі потреби для заміни несправних літаків, під час проведення регламентних робіт. Тобто для того, щоб ми могли постійно мати в операційному складі певну кількість літаків, яка буде відповідати кількості пілотів, які в нас будуть", – сказав він.

За словами Голубцова, не всі літаки, які будуть передані Повітряним силам, зараз прийдуть в Україну. Деякі з них залишаться в тих центрах, де готують українських пілотів і авіаційний персонал: це будуть українські літаки, які використовуватимуть для підготовки українських пілотів.

Бригадний генерал наголосив, що наразі 4 країни підтвердили надання цих літаків Україні, проте висловив думку, що кількість може збільшитися з часом, позаяк "майже всі країни, в яких на озброєнні є F-16, поступово переозброюються на F-35".

Нагадаємо, на фронті просуваються російські окупанти у районах Куп'янська, Сіверська, Часового Яру та під Авдіївкою.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости