Війна в Україні
10.06.2024 11:38

На фронті просуваються російські окупанти у районах Куп'янська, Сіверська, Часового Яру та під Авдіївкою.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Українські сили здійснили контратаку на північ і північний схід від міста Харкова, враховуючи наступальні операції Росії в цьому районі. Організація Frontelligence Insight повідомила про незначну кількість російських підрозділів, які прибули поблизу Сумської та Чернігівської областей, але зазначила, що ці війська поки не можуть досягти значних результатів, якщо розпочнуть наземну атаку на Україну.

Ймовірно, російські війська нещодавно захопили Іванівку на південний схід від Куп'янська під час наступальних операцій Росії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. За геолокаційними кадрами, опублікованими 9 червня, видно, що російські війська зайняли північ від Іванівки.

Російські війська також продовжують просуватися на південь від Сіверська. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 червня, свідчать про незначний просув в полі на південний схід від Роздолівки.

У крайньому східному районі Часового Яру російські війська просунулися в мікрорайон Каналу і продовжують наступальні операції в цьому районі з 8 по 9 червня. За геолокаційними кадрами, російські війська просуваються на захід до промислової зони мікрорайону Каналу. За російськими джерелами, вже захоплено промисловий район.

Російські війська продовжують атакувати на Бахмутському напрямку невеликими штурмовими групами та з використанням бронетехніки. Українські військові нещодавно відбили російсько-механізовану атаку на Бахмутському напрямку.

Російські війська також продовжують наступ у районі Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 червня, показують просування в полі на північ і північний схід від Уманського.

Окупанти продовжують наступальні операції на захід і південний захід від Донецька. 8 і 9 червня російські війська активно діяли в районі кордону Донецько-Запорізької області, зокрема у Старомайорському, Урожайному та Завітному Бажанні (усі на південь від Великої Новосілки).

9 червня на заході Запорізької області тривали бойові дії, але змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ надав загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.06.24. За минулу добу ліквідовано 1190 російських військових.