У Запоріжжі скоїли замах на місцевого посадовця, він помер. ФОТО

У Запоріжжі стріляли з вогнепальної зброї у місцевого посадовця. Він помер у лікарні. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.


Сьогодні, 11 червня, о 07:55 до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що біля підʼїзду багатоповерхівки в одному з районів м. Запоріжжя невідома особа з вогнепальної зброї здійснила постріл у місцевого посадовця. Потерпілого госпіталізували.

Як повідомили РБК-Україна джерела у правоохоронних органах, мова йде про Максима Денщіка. ЗМІ пишуть, що він донедавна обіймав посаду директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради, але в травні був тимчасово відсторонений від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування.

В Нацполіції повідомили, що зловмисник здійснив чотири постріли у потерпілого. Останній від отриманих поранень помер у лікарні.

"11 червня о 07:55 до відділу № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка. Працівники поліції встановили, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілого доставили до медзакладу, де він помер під час надання медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація - ч. 1 ст. 115 (Вбивство) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчо-розшукові дії.

Як пише zabor.zp.ua, стало відомо, що в мережі загиблий Максим Денщік активно засуджував, як міську владу в особі Регіни Харченко, так і обласну. 2 травня на своїй сторінці в Фейсбук Максим Денщік опублікував пост, де заявив про тиск з боку голови Запорізької ОВА Івана Федорова.

За словами посадовця, Федоров пропонував йому піти з посади, а також погрожував розправою з боку правоохоронних органів.

"Хочу офіційно заявити про тиск на мене зі сторони голови ЗОВА Федорова Івана! Останній «по хорошему» пропонував мені декілька разів звільнитися із займаної посади за власним бажанням. Я відмовився, бо вважаю що чесно та сумлінно виконую свої обовʼязки! Станом на сьогодні Іван прямо та через різних людей (як в міськраді так і за її межами) погрожує мені розправою зі сторони правоохоронних органів! Моя позиція є принциповою! ЗАЗНАЧАЮ, що в разі кримінального переслідування мене зі сторони правоохоронців - це є розправа наді мною за мою позицію!!!", - написав тоді Денщік у своєму пості.

Голова ЗОВА Іван Федоров написав пост про резонансне вбивство та зазначив, що Запоріжжя - це не місце кримінальних розборок.

Раніше повідомлялося, що Вінницький суд відправив під варту військових, які застрелили поліцейського.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости