Розшук
11.06.2024 12:42

У Запоріжжі стріляли з вогнепальної зброї у місцевого посадовця. Він помер у лікарні. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.


Сьогодні, 11 червня, о 07:55 до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що біля підʼїзду багатоповерхівки в одному з районів м. Запоріжжя невідома особа з вогнепальної зброї здійснила постріл у місцевого посадовця. Потерпілого госпіталізували.

Як повідомили РБК-Україна джерела у правоохоронних органах, мова йде про Максима Денщіка. ЗМІ пишуть, що він донедавна обіймав посаду директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради, але в травні був тимчасово відсторонений від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування.

В Нацполіції повідомили, що зловмисник здійснив чотири постріли у потерпілого. Останній від отриманих поранень помер у лікарні.

Вбивство

Вбивство

"11 червня о 07:55 до відділу № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка. Працівники поліції встановили, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілого доставили до медзакладу, де він помер під час надання медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Вбивство

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація - ч. 1 ст. 115 (Вбивство) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчо-розшукові дії.

Як пише zabor.zp.ua, стало відомо, що в мережі загиблий Максим Денщік активно засуджував, як міську владу в особі Регіни Харченко, так і обласну. 2 травня на своїй сторінці в Фейсбук Максим Денщік опублікував пост, де заявив про тиск з боку голови Запорізької ОВА Івана Федорова.

За словами посадовця, Федоров пропонував йому піти з посади, а також погрожував розправою з боку правоохоронних органів.

пост

"Хочу офіційно заявити про тиск на мене зі сторони голови ЗОВА Федорова Івана! Останній «по хорошему» пропонував мені декілька разів звільнитися із займаної посади за власним бажанням. Я відмовився, бо вважаю що чесно та сумлінно виконую свої обовʼязки! Станом на сьогодні Іван прямо та через різних людей (як в міськраді так і за її межами) погрожує мені розправою зі сторони правоохоронних органів! Моя позиція є принциповою! ЗАЗНАЧАЮ, що в разі кримінального переслідування мене зі сторони правоохоронців - це є розправа наді мною за мою позицію!!!", - написав тоді Денщік у своєму пості.

Голова ЗОВА Іван Федоров написав пост про резонансне вбивство та зазначив, що Запоріжжя - це не місце кримінальних розборок.

Федоров

Раніше повідомлялося, що Вінницький суд відправив під варту військових, які застрелили поліцейського.