Мобілізація з 23 років: у Раді заговорили про зменшення мобілізаційного віку

Якщо війна буде тривати надалі в такій гарячій фазі, то зниження призивного віку буде необхідно, щоб вижити як нація.

Про це розповів народний депутат від фракції “Голос” Роман Лозинський.

“Зниження до 25 років це не остання вікова зміна в мобілізації. Потрібно вийти і чесно сказати народу, якщо вони хочуть жити у вільній країні, то армії потрібне поповнення. Якщо повномасштабна війна триватиме і надалі, можливе зменшення віку для участі у бойових діях. Це важливо, тому що Україна продовжує боротьбу за власне існування” – зазначив Лозинський

Також він наголосив, що до зниження призивного віку підштовхують і західні партнери, адже вони розуміють, щоб протистояти такому сильному ворогу, потрібні люди.

З початку повномасштабного вторгнення з країни виїхало 650 тисяч військовозобов’язаних осіб, які не повернулися назад в країну. Це фактично українська армія.

Також слід зазначити, що за заявами Генштабу, мобілізаційний ресурс в Україні складає 4-5 мільйонів чоловіків. Таким чином в країні є людський ресурс, щоб вчасно поповнювати армію та тримати фронт.

Нагадаємо, нещодавно в інтернеті було опубліковано відео, у якому стверджується, що у Одесі військовослужбовці затримали громадянина для примусової доставки до ТЦК та СП. Одеський обласний ТЦК та СП Facebook дав пояснення у Facebook.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости