Суд
08.06.2024 15:00

Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, повідомляє "Главком" .

Чоловік з Донеччини рішуче ухилявся від мобілізації і намагався використати своїх родичів для захисту.

Як повідомляє видання, у середині вересня співробітники ТЦК вручили чоловіку "бойову" повістку. Але він ігнорував виклик, незважаючи на те, що не мав законного права на відстрочку.

Чоловік зізнався у своїй провині в суді, пояснивши, що він не з'явився до пункту відправки для проходження військової служби, через те, що мав намір відвідати своїх стареньких батьків, які потребують стороннього догляду.

Він підкреслив, що розуміє важливість свого громадянського обов'язку, але відмовляється і не буде служити.

"Під час допиту військовослужбовець ТЦК розповів: обвинувачений придатний до служби, при цьому заявив, що не піде воювати, бо його близькі родичі живуть у Донецькій області. І цей факт начебто заважатиме військовозобов’язаному перебувати у лавах ЗСУ", - інформує видання.

Суд дійшов висновку, що проживання батька та бабусі обвинуваченого у Донецькій області, а його дружини – на тимчасово окупованій території, не є поважною причиною, що може виправдати чоловіка від ухилення від мобілізації.

Суд призначив максимальне покарання ухилянту у вигляді 5 років за ґратами.

Раніше повідомлялося, що у Харкові невідомий хотів підпалити будинок Київського районного ТЦК.

Також ми писали, що в одному із закарпатських ТЦК помер чоловік, який перебував на військовому обліку.

Крім того, на Сумщині чоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації. також на території Криворізького Саксаганського територіального центру комплектування ТЦК та соціальної підтримки, на Великдень, внаслідок раптового різкого погіршення стану помер військовозобов'язаний.

Була також інформація, що у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Також на Черкащині невідомий кинув гранату у двір співробітника Звенигородського ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.