Окупований Енергодар знеструмлено: що трапилося у місті-супутнику ЗАЕС

Тимчасово окупований російськими терористами Енергодар у Запорізькій області повністю залишився без світла через знищення підстанції "Луч". Підстанція була ключовим об'єктом у забезпеченні енергопостачання міста.

Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ. Вони звинуватили у знищенні підстанції Україну – нібито "Луч" повністю зруйнувала атака українських безпілотників.

Україна російські побрехеньки не коментувала. Тим часом окуповане місто повністю перевели на живлення із Запорізької атомної електростанції, яку тимчасово контролюють російські терористи. Про це повідомила "директор з комунікацій" окупаційної адміністрації на станції Євгенія Яшина.

Насправді підстанцію "Луч" знищили російські безпілотники. Це вже не перша спроба атакувати ЗАЕС та Енергодар "під чужим прапором" – у квітні терористи неодноразово запускали по станції та місту власні безпілотники, а потім намагалися звинуватити в ударах саме Україну.

Нагадаємо, у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначено, що ЗСУ відбили силові атаки російських військ на Сіверському напрямку та просунулися в районі Роздолівки. Водночас українські війська просунулися на північний схід від Харкова та заблокували десятки російських військових у Вовчанську.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости