Українські військові
20.06.2024 09:38

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначено, що ЗСУ відбили силові атаки російських військ на Сіверському напрямку та просунулися в районі Роздолівки. Водночас українські війська просунулися на північний схід від Харкова та заблокували десятки російських військових у Вовчанську.

Також геолокаційні кадри свідчать про те, що українські сили нещодавно відбили райони в південній і центральній частині Харківської області.

Російські війська продовжують наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Загроза ізоляції українських сил на Боровому напрямку спонукає українські сили до знищення російських навчально-тренувальних центрів.

Також російські війська продовжують атаку на Сіверському напрямку та просунулися в районі Роздолівки. Українські військовослужбовці повідомляють про те, що російські війська атакують невеликими групами піхоти.

Нещодавно російські окупанти незначно просунулися на північ від Часового Яру та в центрі Калинівки. Також здійснюються обмежені наступальні операції на Авдіївському напрямку та в районі кордону Донецько-Запорізької області.

На лівому березі Херсонської області також тривають позиційні бої, зокрема в районі Кринок.

Нагадаємо, російські окупанти планують вести основні бойові дії на Східному напрямку. Там ворог задіяв свої підготовлені резерви. До цих боїв вони готувалися понад пів року.