Дмитра Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора: що відомо?

Заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького, якого запідозрили в схемах із податками та нерухомістю, звільнили з посади заступника генпрокурора.

Офіс Генпрокурора повідомив, що сьогодні, 1 липня, генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Вербицького за власним бажанням.

Згідно з нещодавнім розслідуванням проекту "Схеми", дівчина заступника генерального прокурора України Дмитра Вербицького веде розкішне життя. У 2024 році Христина Ільницька придбала елітний автомобіль Porsche та триповерховий котедж у Києві. Загальна вартість цих покупок сягає 52 мільйонів гривень.

Як зазначає ZN.UA, про Христину Ільницьку найбільше згадок в мережі як про фахівчиню з оренди та продажу яхт. Попри численні відео, на яких Ільницька прогулюється дорогими яхтами, офіційно заробляє вона небагато. Але це не завадило їй обзавестись елітним майном.
Про те, що Христина Ільницька перебуває у стосунках саме з офіційно розлученим заступником генпрокурора Дмитром Вербицьким свідчить низка фактів — жінка публікує у своїх соцмережах фотографії спільного проведеного дозвілля з ним та своїм сином, до того ж камери спостереження неодноразово фіксували, що Вербицький та Ільницька спільно пересуваються містом на згаданому новому Porsche.

В той же період, як Ільницька почала показувати Вербицького у соцмережах, її майновий стан суттєво покращився:

У травні цього року вона придбала будинок в елітному котеджному містечку «Коник» в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйони доларів (правда, по договору, який є у розпорядженні «Схем», вона заплатила в 24 рази менше. що може свідчити про недоплату податків у бюджет). У цьому ж містечку орендує таунхаусі сам Вербицький, про що ми вже розповідали раніше.

У лютому 2024-го Ільницька обзавелася автомобілем Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів. Відповідно до даних з системи фотофіксації автодорожнього руху «Безпечне місто» за квітень та травень цього року, разом з Ільницькою у Porsche їздить і Дмитро Вербицький — іноді як водій, іноді як пасажир.
Так само вони їхали разом на цьому Porsche і в день купівлі будинку вартістю 48 мільйонів гривень.

Судячи з публікацій Ільницької в соцмережах, вона ще й стала власницею київського салону краси. При цьому, натякає, що це був подарунок.

Як з’ясували «Схеми», Ільницька не мала достатньо офіційних коштів, щоб придбати все це майно. Її сукупний прозвітований перед державою дохід за останнє десятиліття склав трохи більше 360 тисяч гривень. «Схемам» вона заявила, що все придбала без допомоги Вербицького.

Сам Вербицький заперечує свою причетність до фінансування цих придбань. Проте, офіційно задекларований дохід Ільницької за останні 10 років складає лише близько 360 тисяч гривень.

Цей випадок викликав широкий резонанс у суспільстві та призвів до відкриття кримінального провадження Національним антикорупційним бюро України щодо можливого незаконного збагачення Вербицького.

Зазначимо, також є версія, що «розслідування Схем" виглядає як типова медіа-атака.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости