Українцям нагадали, за які порушення можуть відключити газ

Державна служба з питань праці пояснює, у яких випадках відбувається відключення споживачів від системи газопостачання обладнання житлових і громадських будинків.

В Україні від 2024 року знову запровадили обов'язковий техогляд газового обладнання у квартирах і будинках. Бригади від газових компаній, якщо виявляють порушення, відключають газ.

Коли можуть відключити від системи газопостачання

Відповідно до пункту 5.7. розділу 5 глави 5 Правил безпеки систем газопостачання затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 р. № 285, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.06.2015 р. за № 674/27119, підлягає відключенню від системи газопостачання обладнання житлових і громадських будинків із встановленням заглушки за умови:

– наявності витоків газу;

– несправної автоматики безпеки;

– несправностей оголовків димових і вентиляційних каналів;

– відсутності тяги в димових і вентиляційних каналах;

– самовільного підключення газових приладів і пристроїв споживача до системи газопостачання;

– не забезпечення власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем) технічного обслуговування згідно з вимогами пункту 5.4 цієї глави;

– не відповідності системи газопостачання житлового будинку проектній та виконавчо-технічній

Нагадаємо, відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені.

Ми писали, що Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости