В Івано-Франківській області чоловіка судитимуть за побиття працівника ТЦК

В Івано-Франківській області до суду передано справу 56-річного мешканця Надвірнянського району, обвинуваченого у побитті працівника ТЦК та СП під час виконання службових обов'язків. Про це повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

За даними прокуратури, обвинувальний акт було скеровано до суду за процесуального керівництва прокурорів Окружної прокуратури міста Івано-Франківська. Мешканцю Надвірнянського району інкримінується нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості службовій особі під час виконання нею громадського обов'язку у зв'язку зі службовою діяльністю (ч. 2 ст. 350 КК України).

Інцидент стався у березні цього року на одному з мобільних блокпостів у місті Івано-Франківську. Військовослужбовець, виконуючи свої службові обов'язки як працівник ТЦК, зайшов у маршрутний автобус з метою оповіщення військовозобов'язаних громадян про мобілізаційні заходи під час воєнного стану.

Між одним з пасажирів та військовослужбовцем виник словесний конфлікт, який переріс у фізичну сутичку. Обвинувачений завдав працівнику ТЦК ударів по голові, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті чоловік порізав собі руки під час візиту до ТЦК.

Нагадаємо, Уряд вніс зміни до порядку відправлення повісток поштою.

Зазначимо, нещодавно в інтернеті було опубліковано відео, у якому стверджується, що у Одесі військовослужбовці затримали громадянина для примусової доставки до ТЦК та СП. Одеський обласний ТЦК та СП Facebook дав пояснення у Facebook.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости