В Україні через атаку дронів є проблеми зі світлом

Внаслідок російської атаки дронів у ніч на 6 липня фіксуються проблеми зі світлом у двох областях України. Про це повідомляє Telegram НЕК "Укренерго".

Сьогодні вночі ворог атакував дронами енергетичний об'єкт у Сумській області. Місцевий водоканал повідомляв, що у зв'язку з знеструмленням об'єктів було тимчасово припинено подачу води до міста.

В результаті атаки знеструмлювалися побутові та промислові споживачі: у місті Суми та в окремих районах Харківської області.

Станом на ранок енергопостачання більшості споживачів відновлено. Продовжуються аварійно-ремонтні роботи.

Графіки відключень світла 6 липня не діятимуть протягом п'яти годин. До цього очікувалося, що світло за графіками подаватимуть цілий день.

Зазначимо, що сьогодні ДТЕК виповнюється 19 років.

Роки під час великої війни виявилися найскладнішим в історії компанії. Енергетики, шахтарі, машинобудівники, нафтогазовики змушені працювати цілодобово, щоб не дозволити ворогу занурити нас в темряву.

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости