Генератор
06.07.2024 10:15

Внаслідок російської атаки дронів у ніч на 6 липня фіксуються проблеми зі світлом у двох областях України. Про це повідомляє Telegram НЕК "Укренерго".

Світло

Сьогодні вночі ворог атакував дронами енергетичний об'єкт у Сумській області. Місцевий водоканал повідомляв, що у зв'язку з знеструмленням об'єктів було тимчасово припинено подачу води до міста.

В результаті атаки знеструмлювалися побутові та промислові споживачі: у місті Суми та в окремих районах Харківської області.

Станом на ранок енергопостачання більшості споживачів відновлено. Продовжуються аварійно-ремонтні роботи.

Графіки відключень світла 6 липня не діятимуть протягом п'яти годин. До цього очікувалося, що світло за графіками подаватимуть цілий день.

світло

Зазначимо, що сьогодні ДТЕК виповнюється 19 років.

Роки під час великої війни виявилися найскладнішим в історії компанії. Енергетики, шахтарі, машинобудівники, нафтогазовики змушені працювати цілодобово, щоб не дозволити ворогу занурити нас в темряву.

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.