Німецькі лікарні готові прийняти дітей, які лікувались в "Охматдиті"

Три лікарні у Німеччині готові прийняти українських дітей, які лікувались в київській дитячій лікарні "Охматдит", куди під час масованої атаки 8 липня влучила російська ракета.

Про це повідомляє DW.

Міністерство охорони здоров'я ФРН заявило, що університетські лікарні в Грайфсвальді та Ростоку, а також берлінська клініка "Шаріте" готові прийняти пацієнтів з "Охматдиту".

Пресслужба відомства з міркувань безпеки не уточнила подробиць щодо авіарейсу з пацієнтами з України, який вилетить до Німеччини у середу, але вказала, що ним можуть вивезти як українських військовослужбовців, так і цивільних осіб.

МОЗ ФРН зазначив, що евакуація відбувається в межах Механізму цивільного захисту ЄС (UCPM), і Україна сама вирішує, для яких пацієнтів подавати запити на допомогу.

"Міністр Карл Лаутербах вчора запевнив свого українського колегу, що Німеччина виконає своє зобов'язання прийняти хворих та поранених з України навіть у цій складній ситуації", – заявили у відомстві.

Напередодні міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах заявив, що німецька сторона готова прийняти до себе на лікування українських дітей після удару Росії по дитячій лікарні "Охматдит".

Нагадаємо, на трагедію звернула увагу Алісса Мілано. Відома акторка у своєму фотоблогу опублікувала скриншот новини про руйнування "Охматдиту", де перебували маленькі пацієнти та лікарі. І у підписі додала смайлик у формі розбитого серця, висловлюючи свої емоції.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости