"Життя у темряві": у Полтаві люди вийшли на мітинг проти відключення світла. ВІДЕО

Вчора, 16 липня, мешканці Полтави перекрили вулицю на знак протесту проти тривалих відключень електроенергії, які залишили їх без світла та води на кілька днів. Люди проводили пряму трансляцію протесту у TikTok.

Вони жалілися, що псуються продукти харчування та що в таких умовах взагалі дуже важко жити.

Мешканці міста перекрили ділянку дороги вулицею Мазепи, протестуючи проти відсутності електрики в їхніх будинках протягом кількох днів.

За словами мітингувальників, вони вже дві доби залишаються без світла. Місцеві жителі намагаються таким чином звернути увагу обленерго, яке ігнорує їхні скарги та не надає жодних пояснень щодо ситуації.

Раніше повідомлялося, що в Україні сталися аварійні відключення через вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів.

Зазначимо, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація покращиться у 20 числах липня, коли завершаться ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі.

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости