В Одесі поліцейські застосувати вогнепальну зброю: що сталося?

В Одесі біля ринку Привоз патрульні поліцейські вимушені були застосувати вогнепальну зброю на агресивну поведінку водія автомобіля BMW, який мав ознаки наркотичного сп'яніння, повідомила Національна поліція України.

За даними правоохоронців, патрульні зупинили транспортний засіб, у керманича якого були помічені ознаки наркотичного сп'яніння. Чоловік не лише відмовився пройти освідування, але й чинив супротив, висловлюючись нецензурною лексикою.

Поряд з автомобілем зібрався натовп, який намагався допомогти водію втекти.

У ході конфлікту одна з жінок вирвала у поліцейського вогнепальну зброю та пошкодила його формений одяг. Відповідаючи на агресивну поведінку, патрульний застосував балончик з газом дратівливої дії проти порушниці та здійснив попереджувальний постріл у повітря для виклику допоміжних сил.

Водій та дві жінки були затримані та доставлені до відділення поліції. Наразі проводиться службова перевірка та правова оцінка дій учасників інциденту.

Слідчі поліції Одещини внесли дані про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфікувавши її як насильство щодо працівника правоохоронного органу - стаття 345 Кримінального кодексу України. Водія BMW та жінку, яка відібрала у патрульного зброю та розірвала формений одяг, затримано. За участі процесуального керівництва фігурантам готується повідомлення про підозру.

Крім цього, стосовно водія, який порушив Правила дорожнього руху та відмовився проходити освідування на стан спʼяніння, складено адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше повідомлялося, що поліція може отримати більше прав на використання електрошокерів.

Нагадаємо, відповідно до чинного закону про мобілізацію, в Україні усі військовозобов'язані громадяни повинні були оновити військово-облікові дані впродовж двох місяців. Попри те, що термін оновлення закінчився 16 липня, багато українців так і не виконали цю вимогу. Ми писали, що робити українцям, які так і не оновили дані до 16 липня.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости