Мінцифри пояснює: чи потрібно проходити ВЛК заброньованим

Заброньовані військовозобов’язані тепер не зобов’язані проходити ВЛК — нововведення вже набуло чинності. Про це в ефірі телемарафону.повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач, передає РБК-Україна.

За її словами, в першу чергу, бронювання доступне для критично важливих підприємств, підприємств, які надають товари та послуги Силам оборони.

"Йти до ТЦК співробітнику не потрібно. Тому що він пройшов всі перевірки, в нього інформація про бронювання відобраажається у застосунку "Резерв+". Стосовно ВЛК, то згідно з чинним законодавством заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу", - сказала вона.

Зазначається, що ВЛК не потрібно проходити до того часу, доки діє бронь. До того ж для подачі документів на бронювання також не потрібно проходити ВЛК.

"В нас йде перевірка наявності особи в "Оберезі" й перебування в трудових відносинах цієї особи з підприємством, яке визначене як критично важливе", - підкреслила Ткач.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости