РФ увійшла на Харківщину з іншого боку та просунулася: що відбувається на півночі

Збройні сили Російської Федерації здійснили обмежений транскордонний рейд на півночі Харківської області.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни в щоденному звіті за 24 липня.

"24 липня російські сили здійснили обмежену транскордонну атаку на північний захід від міста Харкова", — йдеться у повідомленні.

У Генштабі ЗСУ розповіли, що окупанти атакували біля Сотницького Козачка на кордоні з Бєлгородською областю, проте в ISW не спостерігали візуальних доказів того, що росіяни зайняли позиції в населеному пункті після рейду. Також аналітики вважають, що ЗС РФ не мають тривалої присутності в селищі.

Крім цього, російські військові просунулися на північному заході на Харківщині. Згідно з геолокаційними кадрами від 23 липня, окупанти мали успіх на заході від вулиці Польова в Глибокому. За інформацією російських джерел, окупанти нібито захопити "все або майже все" Глибоке, попри українські контратаки. Аналітики наголосили, що це "загалом узгоджується з доказами просування росіян до вулиці Польова".

В ISW повідомили, що протягом 23 та 24 липня позиційні бої тривали під Глибоким, Вовчанськом, Тихим, Старицею. Російський військкор стверджував, що Сили оборони контратакують під Старицею, а у Вовчанську нібито йдуть бої зі стрілецької зброї поблизу багатоповерхівок.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Харківському напрямку протягом 24 липня окупанти пʼять разів атакували біля Глибокого, Тихого і Сотницького Козачка. Українські бійці успішно відбили всі атаки.

Нагадаємо, велика кількість регіонів України була атакована ударними БпЛА противника. Атака почалась близько третьої ночі. Повітряну тривогу оголошували у багатьох регіонах України, зокрема у Києві. Але всі російські дрони були знищені на підступах до столиці.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости