Атака на Київ
25.07.2024 07:57

Сьогодні вночі 25 липня велика кількість регіонів України була атакована ударними БпЛА противника. Атака почалась близько третьої ночі. Повітряну тривогу оголошували у багатьох регіонах України, зокрема у Києві. Але всі російські дрони були знищені на підступах до столиці.

Подробиці повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Повітряна тривога у столиці пролунала о 2:40, КМВА повідомляла, що в області працює ППО. Відбій тривоги оголосили тільки у 4:22.

"Сьогодні вночі велика кількість регіонів України була атакована ударними БпЛА противника! Зокрема, під прицілом ворожих дронів був і Київ. Під час крайньої повітряної тривоги безпілотники окупантів заходили на столицю з різних напрямків, але ще на підступах усі були знищені силами та засобами ППО", — інформує Сергій Попко, голова КМВА.

Станом на цю хвилину у Києві без руйнувань та потерпілих, додає він. Оперативні зведення оновлюються та уточнюються.

Попко зазначив, що про тип та кількість ударних дронів згодом буде повідомлено у звітах Повітряних Сил ЗСУ.

Згідно з оперативною інформацією, яка опублікована там нині, Київ ворог намагався атакувати із Житомирщині, Черкащини та Чернігівщини.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що офіційна Варшава у майбутньому не повинна схвалювати членство України в Європейському союзі доти, доки не буде вирішено питання щодо Волинської трагедії 1943 року.