Україна збільшує видобуток газу: нова свердловина почала роботу

АТ «Укргазвидобування», що є частиною Групи Нафтогаз, ввело в експлуатацію нову високопродуктивну свердловину з дебітом 274 тис. куб. м газу на добу. Її особливість в тому, що плановий вибій розташований безпосередньо під населеним пунктом, повідомляє прес-службу НАК "Нафтогаз України".

Як зазначили в прес-службі, введення в роботу нової свердловини збільшило добовий видобуток газу на родовищі на 17%. На черзі наступна свердловина, яку буде введено в експлуатацію вже в серпні цього року.

За даними прес-служби, фахівці "Укрбургазу" за чотири місяці пробурили свердловину з відходом вибою понад 1300 м.

Всього за перше півріччя 2024 року Укргазвидобування пробурило 50 свердловин, з них ввели в експлуатацію - 41.

Зазначмо, що "Укргазвидобування" (УГВ) - найбільша газовидобувна компанія в Україні, яка є частиною державної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Вона займається розвідкою, видобутком, переробкою та транспортуванням природного газу і газового конденсату. Основні видобувні регіони компанії знаходяться в східній і західній частинах України.

Раніше повідомлялося, що в Україні почала працювати урядова "гаряча лінія" під назвою "СТРУМ", яка надає консультації з енергетичних питань.

Нагадаємо, національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) зобов’язав мобільних операторів забезпечити функціонування мереж у разі планового або аварійного відключення електрики. Мобільний зв'язок повинен працювати щонайменше 10 годин без електропостачання. Згідно з розпорядженням, мобільні оператори мусять забезпечити електроживлення власних або орендованих технічних засобів електронних комунікацій від джерел автономного електроживлення (електрогенераторних установок, акумуляторних батарей тощо).

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости