Прогноз на 11 серпня: чи плануються відключення світла в Україні?

Завтра, 11 серпня, В Україні заходи обмеження споживання електроенергії застосовувати не планують.

В Укренерго рекомендують, за можливості, користуватися потужними електроприладами з 11:00 до 15:00.

"При зміні ситуації – про застосування відключень буде повідомлено додатково", - йдеться у повідомленні.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зауважив, що, попри складну ситуацію в енергетиці, наразі відключень немає — «…я думаю, що ми цей тренд будемо намагатись зберігати і далі. Але ситуація складна, тому що ворог насправді кожен день атакує енергетику».

Зазначимо, що заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила, що схвалено рішення про обов'язковість встановлення сонячних панелей із системами зберігання енергії до кінця наступного року на всіх громадських будівлях.

«Все це ми робимо для того, щоби підвищити енергонезалежність як об'єктів критичної інфраструктури, так і загалом кожного українця», - підкреслила вона.

Нагадаємо, Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті запрацювала перша вітрова електростанція.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости