У Росії назвали кількість населених пунктів, захоплених Україною

У Росії назвали кількість населених пунктів, захоплених Україною.

В.о. губернатора Курської області Олексій Смирнов повідомив диктатору РФ Володимиру Путіну про складну ситуацію в Курській області.

Так, за його словами, на цей момент під контролем Збройних сил України знаходиться 28 російських населених пунктів. Також Смирнов зазначив, що наші захисники просунулися вже на 40 км в Курській області.

"Після цих слів Путін різко перебив гауляйтера Смирнова, який назвав площу деокупованої ЗСУ території Курської області", - прокоментував у соцмережі радник міністра МВС України Антон Геращенко.

Нагадаємо, диктатор РФ Володимир Путін скликав нараду з ситуації в прикордонних з Україною регіонах і вимагав від свого Міністерства оборони, щоб воно «витіснило супротивника» з Курської області.

Нагадуємо, що з 6 серпня українські війська проводять операцію в Курській області. Міністерство оборони Росії 9 серпня вперше визнало, що бої йдуть на околицях міста Суджа. Раніше про бої в Суджанському районі повідомляли місцеві жителі, які записали звернення до Володимира Путіна з проханням про допомогу. В Курській області був оголошений режим надзвичайної ситуації спочатку регіонального, а з 9 серпня — і федерального масштабу.

Військові кореспонденти припускають, що метою ЗСУ може стати Курська атомна станція, і Росія втратить одне з найбільших джерел енергії. Курську АЕС вже готують до можливої атаки.

В Росії введено режим контртерористичної операції (КТО) в Курській, Брянській і Бєлгородській областях «у зв’язку з підвищенням рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України». У зв’язку з режимом КТО в трьох регіонах Росії приймаються додаткові заходи для забезпечення безпеки, підтримання правопорядку та посилення захисту об'єктів.

Тим часом Білорусь планує ввести нову статтю в Кримінальний кодекс — про насильство або загрози колишньому президенту та членам його родини. У диктатора Олександра Лукашенка погане передчуття, і, видно, він вирішив перестрахуватися.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости