Путін
07.08.2024 15:26

Вчора вранці, 6 серпня, після масованого обстрілу міста Суджа Курської області РФ, яке вже майже зруйноване та спустошене, місцева влада та російські пабліки повідомили про так званий "прорив кордону бійцями ЗСУ". Від учора, за даними росіян, бої не вщухають. Більше того, українські війська буцімто зайняли низку населених пунктів. Місцева влада займається евакуацією населення з зон, які перебувають під обстрілами чи в зонах боїв, пише РБК-Україна.

Крім того, в РФ вже визнали, що зазнали втрат у техніці та особовому складі. Офіційно військово-політичне керівництво ніяк не коментувало ситуацію і не брало на себе причетності. Тим часом в Росії вже розслідують "прорив" кордону за статтею "тероризм".

Через добу після так званого "прориву" кордону в Курській області російський диктатор Володимир Путін вперше виступив із реакцією. Під час засідання Радбезу він назвав це "масштабною провокацією" та очікувано звинуватив в усьому Україну.

"Почати доведеться з подій у Курській області. Як відомо, київський режим здійснив чергову масштабну провокацію, веде невибіркову стрілянину з різних видів зброї, зокрема ракетної, по цивільних будівлях, житлових будинках, машинах швидкої допомоги", - заявив диктатор.

За словами Путіна, після засідання Ради безпеки він збирається провести нараду з керівниками силових відомств щодо ситуації у Курській області.

Також він доручив заступнику голови уряду Денису Мантурову координувати роботу з надання допомоги мешканцям Курської області. Мовляв "заходи мають бути вжиті негайно".

Z-военкори вважають, що метою може стати Курська атомна станція і Росія втратить найбільше джерело енергії.

пост

За однією з версій, в обмін на цю АЕС кремлівській владі доведеться віддати Запорізьку атомну станцію або ж вивести війська з України.

Окупанти стягують резерви в прикордонні Курської області.