Сили оборони України знищили над Курщиною ворожий Су-34, - Сирський

Сили оборони України знищили ворожий Су-34. Небо над Курщиною стало чистішим, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Українські військові продовжують наступальну операцію на території Курської області РФ, у місті Суджа завершили «пошук і знищення» противника.

За словами Сирського, з початку доби в полон взято понад 100 російських військових.

Російська сторона твердила, що місто не перебуває під контролем ЗСУ. Українські журналісти, які потрапили в Курську область РФ, сьогодні показали, як українські військові зняли російський прапор з адмінбудівлі в Суджі.

Нагадуємо, що з 6 серпня українські війська проводять операцію в Курській області. Міністерство оборони Росії 9 серпня вперше визнало, що бої йдуть на околицях міста Суджа. Раніше про бої в Суджанському районі повідомляли місцеві жителі, які записали звернення до Володимира Путіна з проханням про допомогу. В Курській області був оголошений режим надзвичайної ситуації спочатку регіонального, а з 9 серпня — і федерального масштабу.

Військові кореспонденти припускають, що метою ЗСУ може стати Курська атомна станція, і Росія втратить одне з найбільших джерел енергії. Курську АЕС вже готують до можливої атаки.

В Росії введено режим контртерористичної операції (КТО) в Курській, Брянській і Бєлгородській областях «у зв’язку з підвищенням рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України». У зв’язку з режимом КТО в трьох регіонах Росії приймаються додаткові заходи для забезпечення безпеки, підтримання правопорядку та посилення захисту об'єктів.

Диктатор РФ Володимир Путін намагається показати себе компетентним щодо ситуації в Курській області і перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на інших російських представників влади і військових.

Українська Курська кампанія є ключовим моментом у війні з Росією, що здатен змінити її траєкторію. Україна за тиждень взяла під контроль таку ж саму територію, як Росія, за оцінками Інституту вивчення війни, окупувала за весь 2024 рік.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости