Зеленський закликав до чітких гарантій виплат для воїнів Курської операції

Президент України Володимир Зеленський вважає, що уже в серпні, потрібне посилення деяких правових позицій нашої держави.

Ось, що він сказав у своєму зверненні до українців:

"Перше. Ми маємо чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь у Курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової.

Друге. Кожен воїн, який захищає Українську державу, захищає наших людей, захищає нашу незалежність, заслуговує на визнання та максимальну підтримку. Це стосується, зокрема, тих наших воїнів – українських легіонерів, – які наразі мають громадянство інших держав, але поки що не України. Вони заслуговують бути нашими громадянами, громадянами України. Також це справедливо поширити і на їхніх рідних, на рідних наших героїв.

Третє рішення. Має бути врегульоване питання трофейної зброї, яку наші воїни здобувають у боях. Ми маємо це владнати.

І ще одне. Зрадники, які втекли в Росію після 24 лютого. Колаборанти, які працюють на війну. Всі злочинці, які пішли на службу російській державі. Вони мають бути позбавлені будь-яких звань і нагород в Україні, і це має бути зроблено реально – так, щоб рішення про позбавлення нагород не було лише декларативним, а дійсно фіксувало, як Україна ставиться до такої особи".

Він наголосив, що буде просити Верховну Раду України зібратися для розгляду цих питань невідкладно у найближчий час.

Зазначимо, українські захисники встановили контроль над містом Суджа в Курській області та досягли успіхів у кількох інших населених пунктах. Ще в одному районі на Курщині оголосили евакуацію.

Раніше повідомлялося, що Україна планує створити на Курщині військові комендатури.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що українські військові з метою самооборони сформували "буферну" (санітарну) зону на території Курської області. У цій зоні повинно забезпечуватися постачання продовольства, медикаментів та інших необхідних цивільному населенню предметів.

Голова Мінреінтеграції Ірина Верещук повідомила, що Україна планує створити гуманітарні коридори в Курській області для евакуації цивільних осіб як у бік Росії, так і в бік України.

Слід зазначити - українське Міністерство закордонних справ підкреслило, що метою операції є не захоплення російських територій, а захист українського населення.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости