Евакуація
15.08.2024 13:00

Українські захисники встановили контроль над містом Суджа в Курській області та досягли успіхів у кількох інших населених пунктах. Ще в одному районі на Курщині оголосили евакуацію.

Площа боїв в Курській області могла розширитися до кордонів четвертого району - Глушківського. Він межує із Суджанським районом.

мапа

Так, у селі Глушково та Глушківському районі терміново евакуюють населення до села Заданне.

Місцевий Телеграм-канал "Типичный Курск" повідомляє, що сьогодні вночі ЗСУ знову завдали удару по мосту через Сейм у селищі Глушково, що є тривожним сигналом.

мапа

Слід зазначити, станом на 14 серпня, ЗСУ увійшли вже в до понад 100 населених пунктів Курської області.

Нагадаємо, в Курській області в середу, 14 серпня, в полон здалася рота російських солдатів. Як повідомив український державний проєкт "Хочу жить", у полон здалися понад сто залишених командирами росіян.

"Їх можна зрозуміти: важко вести бойові дії, коли тобою командують самодури та казнокради, а фланги "прикривають" кадирівські бандити, які кидають усіх і все, аби самим не бути полоненими. Ну і дякуємо генералу Лапіну, який допомагає нам успішно просуватися на Курщині, так само, як і 2022 року на Харківщині, за оборону якої він і відповідав", - сказано в повідомленні проєкту.

Раніше повідомлялося, що Україна планує створити на Курщині військові комендатури.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що українські військові з метою самооборони сформували "буферну" (санітарну) зону на території Курської області. У цій зоні повинно забезпечуватися постачання продовольства, медикаментів та інших необхідних цивільному населенню предметів.

Голова Мінреінтеграції Ірина Верещук повідомила, що Україна планує створити гуманітарні коридори в Курській області для евакуації цивільних осіб як у бік Росії, так і в бік України.

Слід зазначити - українське Міністерство закордонних справ підкреслило, що метою операції є не захоплення російських територій, а захист українського населення.