Конфіскація майна ухилянтів: як зняти арешт з квартири

Військовозобов'язаний, якщо було накладено штрафи з порушення мобілізаційного законодавства, в добровільному порядку може закрити виконавче провадження. Лише після ігнорування обставин, накладають арешти на нерухоме майно та грошові кошти на рахунках у банківських установах.

У статті 59 закону України "Про виконавче провадження" регламентується відповідне питання.

Позов стосовно зняття арешту з майна може бути пред’явити власник, а також особа, яка володіє на підставі чинного законодавства чи договору або іншій законній підставі майном, що не належить боржнику.

Від того, хто та в рамках якої справи наклав арешт, залежить порядок зняття арешту з майна. Для розв'язання питання стосовно зняття арешту потрібно з’ясувати:

Арешт можна зняти як з рухомого, так й з нерухомого майна є можливість скасувати. Відповідна процедура передбачає:

Виконавець повинен зняти з такого майна арешт не пізніше наступного дня, коли йому стало відомо про такі обставини.

Виконавча служба не має права конфіскувати будинок чи квартиру громадянина, який ухилився від військового обліку чи виконання його норм, якщо це його єдине житло. В іншому випадку майно можуть забрати, якщо сума боргу за штрафами перевищує позначку у понад 200 тисяч гривень, що відповідає чотирьом штрафам за порушення військового обліку.

Це стосується, як нерухомості (квартири, будинку), так і транспортного засобу. Тобто, якщо військо зобов'язаний, має декілька автомобілів чи квартир, то один траспортний засіб чи житло буде конфісковане.

Нагадаємо, зараз Росія втрачає на місяць біля 40 тисячі солдат-окупантів. Не виключено, що в Кремлі підуть на оголошення нової хвилі мобілізації.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости