Втрати армії РФ
16.08.2024 08:58

Зараз Росія втрачає на місяць біля 40 тисячі солдат-окупантів. Не виключено, що в Кремлі підуть на оголошення нової хвилі мобілізації.

“40 тисяч – це приблизна цифра їхніх втрат на місяць. Стільки ж вони “докупають” населення. Навіть коли вони витрачають на одну “тушу” 20 тисяч доларів максимум, а то й менше, ця цифра для них абсолютно прийнятна. 80 мільйонів на місяць вони витрачають для того, щоб просуватись потроху і тримати війну”, – розповів в етері телеканалу “Київ24” військовий експерт, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула.

За його словами, російський диктатор Володимир Путін може оголосити мобілізацію, аби втримати владу. Притула зазначив, що списки можуть складатися з людей, яких хтось “не хоче бачити навколо себе”.

“Хтось “здасть” чоловіка коханки і так далі – такі побутові речі у них нормальні. Таким чином вони й наберуть цю 500-тисячну армію. Будуть намагатися не чіпати Москву, не чіпати Санкт-Петербург, а пройтись по таких місцях, які не загрожують владі в Москві. Таким чином вони вирішать це питання”, – констатував Михайло Притула.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов нещодавно заявив, що у 2025 році Кремль буде змушений або припиняти війну проти України, або оголошувати нову хвилю примусової мобілізації. За його словами, Путін намагатиметься тягнути з цим рішенням до останнього, адже російський диктатор боїться політичної нестабільності в разі оголошення нової масштабної мобілізації.

Водночас народний депутат Валентин Наливайченко переконаний, що росіяни не підтримають запровадження воєнного стану та оголошення мобілізації в Росії. На його думку, громадяни країни-агресорки у випадку призову будуть масово здаватись в полон ЗСУ.

Нагадаємо, у Курській області вже третій день тривають бої. Росіяни заявляють, що українські сили зайняли кілька прикордонних сіл і частину міста Суджа.