ISW: ЗСУ продовжують наступати в Курській області, спостерігається просування

Операція ЗСУ в Курській області триває майже два тижні. Зафіксовано нові просування на території РФ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, геолокаційні кадри від 17 серпня показують, що російські війська завдають удару по українській бронетехніці в північній Мартинівці (на північний схід від Суджі). Це свідчить про те, що ЗСУ нещодавно просунулися до цього населеного пункту.

Один з російських воєнкорів 18 серпня заявив, що українські сили захопили Троїцьке (на південь від Коренево і приблизно за два кілометри від міжнародного кордону) і просунулися до Семенівки (на північ Суджі та приблизно за 24 км від міжнародного кордону).

Міноборони Росії та російські воєнкори заявили, що ЗСУ провели атаки:

Крім того, згідно з геолокаційними кадрами від 17 та 18 липня, ЗСУ продовжують діяти по всій максимально заявленій межі українського наступу в Курській області.

Нагадаємо, що за останні кілька днів ЗСУ знищили два мости в Курській області - біля населених пунктів Глушково і Зване.

Це зі свого боку, може допомогти українським силам закріпиться на ще більшій території Росії, а також порушити логістику росіян і ускладнити контратаки РФ.

Як повідомлялося, пожежа на нафтобазі в Пролетарську Ростовської області, атакованій українськими дронами, триває. Залучено три пожежні потяги, введено режим підвищеної готовності, але загрози поширення вогню на житлові будинки немає.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости